piątek, 18 października 2013

Alkohol

Litr piwa zagrzanego mocno z kawałkiem cynamonu rozprowadzić z 3 żółtkami dobrze ubitemi Polewka z piwa. z 3 łyżeczkami cukru. Rozgrzewający bardzo napój przy przeziębieniach. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o porządne tarasy Wrocław to odwiedź stronę http://imiart.pl/wnetrza.html
Czajniczek do herbaty powinien być zawsze wymy-ty i przed samym wsypaniem herbaty trzeba go dobrze wyparzyć. Nasypać łyżeczkę lub więcej herbaty, zalać wrzącą, tlale nie gotującą wodą, postawić na parę minut na samowarze, ewentualnie czajniku z wodą — potem zdjąć i przykryć ściereczką czystą lub specjal-ną serwetką watowaną. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o przytulne noclegi w gorach to odwiedź stronę http://www.wczasowisko.net.pl/_kontakt/
Tylko parzona kawa może być smaczną. W imbryk specjalny od kawy wsypać 50 gr. (pól ćwierci) Kawa czarna. dobrej mieszanej kawy, dołożyć kawałeczek cy-koili i sparzyć 4 szklankami wrzącej wody. Gdy woda przecieknie, wylać kawę i tą kawę jeszcze raz przelać przez sito imbrykowe. Tę czynność powtórzyć 2 — 3 razy. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o sesje fotograficzne Poznań to odwiedź stronę http://twojfotografpoznan.pl/fotograf-poznan-galeria-slub.html

Na 4 szklanki mleka, wsypać 100 gr. (ćwierć funta) utartej czekolady i zagotować razem, mieszając Czekolada. ciągle, by się czekolada dobrze rozpuściła, —   zestawić z ognia, wlać. 2 — 3 żółtka dobrze rozbite, mieszając ciągle miotełką, aby się czekolada dobrze spienita. Łyżeczkę kakao wymieszać w filiżance z 1 lub 1 łyżeczką cukru, rozprowadzić zimnym mlekiem, a potem wrzącem, zagotować i podać. Zobacz też Czy to do czekolady, czy kakao najlepiej podawać biszkopty lub ciastka drożdżowe.