Puree z pieczarek.
i wstawić do pieca.
Na pure trzeba wziąć czubaty talerz pieczarek. Opłukać je w
wodzie, obrać z wierzchniej skórki, pokrajać w kawałki, skropić cytryną i dusić
w maśle z jedną posiekaną cebulą, solą i pieprzem. Gdy zupełnie miękkie,
przefasować je przez sito, rozbić pól łyżki mąki z pól szklanką śmietanki, wlać
do pure, zasmażyć razem, a gdy zgęstnieje, na wydaniu wbić jeszcze 2 żółtka.Jeśli chcesz wiedzieć więcej o profesjonalne przewozy autokarowe to odwiedź stronę http://przewozy-kormoran.com/przewoz-osob-pomorskie-trojmiasto-kontakt.html
Rydze umyć poobcinać grube korzonki, posolić niech słonieją
ze 20 minut. Rydze posypać. Rydze smażone. bułeczką, na patelni położyć masła —
poukładać — posypać
cebulką kraj
Potrawy mączne, babki zapiekane i jąja.. Dwie szklanki mąki
pszennej zaparzyć 2 szklankami wrzącego mleka, rozbić dobrze, aby grudek nie
było, gdy ostygnie, dodać 50 gr. (4 łuty) droż- in y. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o ustka komfortowe noclegi to odwiedź stronę http://ustka-wczasy.com/kontakt.html dży, rozpuszczonych w
mleku. Gdy rozczyn pod-rośnie, dodać soli, 3
5 żółtek, jeszcze 2 szklanki mąki i 2 szklanki najpiękniejszej gryczanej
mąki, domieszać pianę, do-brze ubitą i letniego mleka lub wody tyle, aby ciasto
było gęste, jak na racuszki. Wlać ćwierć funta masła lub smalcu topione-go.
Przed samym pieczeniem ciasto zaparzyć 2 szklankami wrzącego mleka, (dokładną
ilość mleka trudno określić, zależy to od suchości mąki). Ciasto powinno być
tak gęste, jak na naleśniki. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o wycieczki szkolne po Warszawie to odwiedź stronę http://ar-tour-warszawa.pl/zapraszamy.html Wsypać odrobinę sody, zamieszać i lać na małe
specjal-nie do tego przeznaczone patelnie, które smarować (piórkiem) masłem lub
smalcem. Uważać, aby się Niny ładnie rumieniły. Na blasze mieć garnek z wrzącą
wodą, do którego wsławić drugi i w nim składać bliny w miarę smażenia. Bliny
podać w serwe-cie na okrągłym półmisku. Zobacz też Do blinów podaje się rozpuszczone
masło, śmietankę, kawior, śledzie, jesiotra .