środa, 9 października 2013

Sos z soków

Zrobić białą zasmażkę z łyżką masła i łyżką mąki,rozprowadzić kwaterką słodkiej śmietany lub mleka, wsypać łyżeczkę niezbyt drobno siekanej pietruszki i włożyć ładnie karbowanym nożykiem la maitre pokrajane gorące ziemniaki. Robiąc ten sos do  ryb, wziąć mniej śmietanki, a za to rozprowadzić sos smakiem z ryby. 
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o zespołymuzyczne bełchatów na impreze to odwiedź stronę  http://bestlive.net.pl/facebook.html
Do cielęcej potrawki, rozprowadzić rosołem cielęcym. 












Zagotować 1 i pół szklanki wody, wlać szklankę jakiegokolwiek soku, dodać cukru do smaku i zaprawić łyżeczką kartoflanej mąki, rozbitej z kilkoma łyżkami wody, zagotować, mieszając ciągle. Po-dawać do gorących legumin. Do sosu tego można dodać pół szklanki wina, wtedy użyć trochę kartoflanej mąki.