Zrobić białą zasmażkę z łyżką masła i łyżką mąki,rozprowadzić kwaterką słodkiej śmietany lub mleka, wsypać łyżeczkę niezbyt drobno siekanej pietruszki i włożyć ładnie karbowanym nożykiem la maitre pokrajane gorące ziemniaki. Robiąc ten sos do ryb, wziąć mniej śmietanki, a za to rozprowadzić sos smakiem z ryby.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o zespołymuzyczne bełchatów na impreze to
odwiedź stronę http://bestlive.net.pl/facebook.html
Do cielęcej potrawki, rozprowadzić rosołem cielęcym.
Zagotować 1 i pół szklanki wody, wlać szklankę jakiegokolwiek soku, dodać cukru do smaku i zaprawić łyżeczką kartoflanej mąki, rozbitej z kilkoma łyżkami wody, zagotować, mieszając ciągle. Po-dawać do gorących legumin. Do sosu tego można dodać pół szklanki wina, wtedy użyć trochę kartoflanej mąki.