poniedziałek, 14 października 2013

Rybki

Jesiotr z ostrym sosem


Potrzebną ilość jesiotra sparzyć wrzącą wodą, obedrzeć ze skóry, zalać w rondlu lub wanience Jesiotr przestudzonym smakiem, wygotowanym z różnej z ostrym sosem. włoszczyzny, cebuli i korzeni. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o gotowe parapety zewnętrzne montaż to odwiedź stronę http://magklinkier.pl/oferta.html  Smak dobrze posolić i wlać kilka łyżek octu. W osobnym rondel-ku przyrządzić następujący sos: zrobić białą zasmażkę z łyżki masła i łyżki mąki, rozprowadzić smakiem z jesiotra, zaprawić sos pół szklanką śmietany, wcisnąć soku z cytryny do smaku i dodać ćwierć funta grzybków solonych drobno pokrajanych. Jesiotra ugotowanego wyciągnąć na deskę, pokrajać ostrym notem na cienkie plasterki, zgrabnie ułożyć na półmisku, obłożyć, kartoflami i zalać przygotowanym sosem. Półmisek ubrać na-około zieloną pietruszką, a po wierzchu ponatykać do sosu trochę grzybków w całości i położyć kilka karbowanych plasterków cytryny. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o najlepsze wideofilmowanie śląsk to odwiedź stronę http://video-john.com.pl/przegrywanie-kaset-skanowanie-kliszy-foto.html




Karp z szarym sosem


Są 3 gatunki karpia: karp zwyczajny, karp królewski i karp skórzany. Najlepsze i najsmaczniej-Karp sze jest mięso karpia królewskiego. Należy pa-z szarym sosem. miętać, aby, zakłuwszy karpia przy ogonie, wszystką krew, o ile można, spuścić w ocet osolony i przegotowany. Krew bowiem potrzebna jest do sosu. Oczyszczonego starannie karpia nasolić; tymczasem ugotować włoszczyzny w wodzie, to jest: pietruszkę, seler, marchew, parę cebul, 1 grzybek i parę ziarnek angielskiego pieprzu; tym smakiem zalać w wanience rybę. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tanie pokoje zakopane to odwiedź stronę http://www.uborowego.pl/kontakt.html  Wrzucić kawałek skór-ki cytrynowej, kawałek skórki z żytniego chleba i ugotować na mocnym ogniu. W rondlu zagotować łyżkę masła świeżego z łyżką mąki, a gdy się dobrze zrumieni, rozprowadzić smakiem, w którym się ryba gotowała, dodać soku z pól cytryny, wlać krew z karpia, zamieszać dobrze, dać łyżkę kar-melu, parę kawałków cukru, wsypać rodzynków bez pestek (poprzednio obranych i opłukanych), zagotować razem wszystko dobrze, a jeżeliby sos byt za mdły, wcisnąć więcej soku z cytryny. Soku powinno być dużo i sos musi być zawiesisty. Wy-dając na stół, półmisek ubrać plasterkami cytryny. Zobacz też